Het inrichten van kleine woningen

Kleine-woning-inrichtenEr worden tegenwoordig steeds meer appartementencomplexen met kleine woningen gebouwd. Het voordeel hiervan is dat het aantal woningen voor starters hierdoor toeneemt. Het nadeel hiervan is dat je vaak met weinig ruimte je huis moet inrichten. Dit vraagt om de nodige creativiteit en handige tips, zodat je toch alle spullen die je nodig hebt in huis kwijt kunt maar het niet bomvol oogt. In dit artikel geven we je daarom enkele nuttige tips voor het inrichten van kleine woningen.

Maak gebruik van inbouwkasten

Wanneer spullen in een kast zijn opgeborgen waarvan de deuren dicht kunnen, dan geeft dat een veel nettere blik dan wanneer je open kasten gebruikt. Door zelfs van inbouwkasten gebruik te maken, krijg je niet alleen die nettere blik maar bespaar je ook ruimte omdat dergelijke kasten deels in de muur zijn ingebouwd.

Kies de juiste meubels

Wanneer je een kleine woonruimte hebt, dan is het in ieder geval af te raden om grote en massief ogende meubels te gebruiken om je huis mee in te richten. Zeker materiaal zoals eikenhout komt al snel op je af en maken dat je woonruimte kleiner aanvoelt. Het is daarom beter om meubels te gebruiken die het zicht zo min mogelijk beperken. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld een bankstel te kopen waar je onderdoor kunt kijken.

Creeër rust

Vooral lichte kleuren zorgen voor een rustige blik en creëren voor het oog meer ruimte. Daarnaast is het af te raden om je huis vol te zetten met allerlei frutsels. Niet alleen zijn frutsels erg vervelend bij het schoonmaken, je moet ze immers steeds verplaatsen, maar ook zorgen ze al snel voor drukte en geven ze een rommelige indruk. Probeer ook zeker niet in ieder hoekje een tafeltje of een plant neer te zetten. Veel mensen hebben de neiging om in de hoeken van een huis spullen neer te zetten. Echter, vrije hoeken zorgen er juist voor dat je woonruimte ruimer oogt.

Maak slim gebruik van je woonruimte

Om te voorkomen dat je veel kostbare ruimte in je woning verliest, is het belangrijk dat je de ruimte die je hebt optimaal benut. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het gebruik van de ruimte onder je bed. Onder je bed kun je namelijk de nodige opbergbakken kwijt. Bij diverse woonzaken, zoals IKEA worden dergelijke bakken verkocht. Zeker indien je ervoor kiest om zwarte opruimbakken aan te schaffen, dan kan je voorkomen dat alle dozen en spullen die onder je bed zijn opgeborgen een rommelige aanblik opleveren.

Zoals je kunt lezen is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om slim om te gaan met weinig woonruimte. Het is alleen belangrijk voordat je tot het inrichten overgaat je stilstaat bij de indeling en welke meubels je het beste kunt kopen om optimaal gebruik te kunnen maken van de beperkte woonruimte.