Toepassingsmogelijkheden van roldeuren

Een deur die verticaal geopend kan worden wordt ook wel roldeur genoemd.Veel mensen denken dat roldeuren enkel voor self storage units worden gebruikt, maar niets is minder waar. In dit artikel geven we je daarom een aantal voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van roldeuren. Ook gaan we in op de vele voordelen van dit type deur.

Waar kun je roldeuren voor gebruiken?

Zoals gezegd kun je roldeuren voor veel meer doeleinden gebruiken dan enkel het afsluiten van self storage units. Zo zijn ze ook uitermate geschikt voor garages. En dan met name garages waarbij je de ruimte in de garage zo goed mogelijk wil benutten. Een roldeur opent zich namelijk verticaal en de lamellen van de deur worden opgerold recht boven de opening van de garagepoort. Op die manier blijven zowel de zijmuur als het plafond vrij voor andere zaken. Maar ook als je in de stad woont- en je dus geen oprit hebt- is een roldeur ideaal, omdat het deurblad niet naar buiten toe kantelt en daardoor geen gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Een tweede toepassing waarvoor roldeuren gebruikt worden zijn schuren. Vaak worden schuren gebruikt om zaken in te stallen en dus is het ideaal als er geen deurblad naar binnen of naar buiten toe kantelt waardoor de ruimte in de schuur niet optimaal kan worden benut. Datzelfde geldt voor de toepassing in loodsen.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een garage roldeur

Een van de belangrijkste aandachtspunten waarover je moet nadenken wanneer je een garage roldeur gaat kopen, is dat je je af moet vragen wat je in de garageruimte wilt gaan doen. Wanneer je de ruimte alleen maar wilt gebruiken om bijvoorbeeld je auto in te stallen, dan is een geïsoleerd deurblad een overbodige luxe. Datzelfde geldt voor de situatie waarin je de garage vooral als opslagruimte wilt gebruiken, zoals bij self storage gebouwen ook met garages wordt gedaan.

Ben je echter iemand die ervan houdt om te timmeren en het bijvoorbeeld prachtig vindt om zelf meubels van hout te vervaardigen? Dan is de garage daarvoor natuurlijk de ideale plek, maar is het zeer onprettig als het er tochtig en koud is. Kies in dat geval voor een geïsoleerde garage roldeur.

Wanneer geen roldeur kopen?

In principe is een roldeur een hele mooie oplossing wanneer je op zoek bent naar een garagedeur. Echter, stel bijvoorbeeld dat je een fanatieke fietser bent en je iedere dag herhaaldelijk de garage in en uit wilt om je fiets te pakken en op te bergen: In dat geval is een roldeur misschien wel niet de beste keus, omdat je dan iedere keer moet wachten tot de roldeur bijna geheel is geopend of is afgesloten. Een zijdelingse sectionale garagedeur is in dat geval dan ook wellicht een betere optie. Dit type deur hoef je slechts een stukje te openen om de garage in en uit te kunnen gaan.

Kortom, roldeuren zijn prachtige garagedeuren die bovendien vele voordelen met zich meebrengen. Echter, wat uiteindelijk het uitgangspunt moet zijn bij het kiezen van een garagedeur, is wat je met de garageruimte wilt gaan doen en waar de garageruimte staat (in verband met het wel of niet hebben van een oprit). Een gespecialiseerd bedrijf, ook wel garagedeur specialist genoemd, kan je hierbij adviseren.