Flexwerkplek

De flexwerkplek is een veel besproken onderwerp. Tegenwoordig willen we flexibeler werken wat betreft plaats, tijd en de werkwijze. Hierdoor ontstaat de flexwerkplek. Dit betekent ook vaak dat niemand meer zijn eigen plek heeft om te werken, maar dat we gezamenlijk in een grote ruimte werken. Je zult dus moeten ‘vechten’ voor een goed plekje op kantoor.

Thuis werken is tegenwoordig heel normaal.

Voor- en nadelen flexwerkplek

Flexwerkplekken zijn erg interessant voor werkgevers. Er is sprake van een betere bezetting. Er namelijk minder ruimte, maar je hebt als werkgever dan ook minder computers die je moet aanschaffend. Dit geeft weer een fijner kostenplaatje.

De werknemer heeft een andere situatie dan de werkgever. Hij zit elke dag op een andere plek, waardoor hij weinig invloed heeft op de werkomgeving. Zo bepaalt niet een werknemer de temperatuur van de verwarming. Voor de werknemer is het ook veel lastiger om een eigen werkplek te creëren. Dit komt omdat je de volgende dag weer op een andere plek kan zitten. Persoonlijke spullen zul je dus iedere dag moeten meeslepen wanneer je deze graag op je kantoorplekje hebt. De werknemer levert dus op een aantal vlakken in. Hier moet je als werkgever ook rekening mee houden.

Houding

De werkhouding zal ook veranderen bij een flexwerkplek. Verschillende mensen gebruiken nu dezelfde werkplek. Het is van belang dat het bureau en de bureaustoel verstelbaar zijn. Dit kun je oplossen door een sta-zit bureau te plaatsen. Dit is zo gemaakt dat je er zowel zittend als staand aan kan werken. Vaak heb je ook de mogelijkheid dat er dan nog verschillende standen zijn die je kunt gebruiken voor mensen met verschillende lengtes. Een dergelijk bureau moet je bij specialistische bedrijven als officetopper kopen. Dit voorkomt nek- en rugklachten. Dit heeft een positieve invloed op ziekteverzuim en op de productiviteit van de werknemers. Het is ook belangrijk dat er meer aandacht besteeds wordt aan het schoonmaken van de werkplek. Er werken nu meer mensen tegelijk in dezelfde plek. Dit verspreid bacteriën en zo kun je dus makkelijk ziek raken. Het is dus belangrijk dat iedereen hier rekening mee houdt.

Sneller in contact

Er zijn natuurlijk ook een aantal voordelen aan het flexwerken. Zo kom je veel sneller in contact met andere mensen. Hier kun je prettig mee samenwerken en je kunt er misschien nog iets van leren ook. Bovendien verbetert het de relaties tussen de werknemers. Een flexplek is ook ideaal voor als er veel parttimers werken bij een bedrijf. Daarnaast zijn mensen vaak vroeger op kantoor.

Door de opkomende trend van thuiswerken en flexwerkplekken spelen sommige bedrijven hier op een leuke manier op in, zo ook in onderstaande video: